Telefoon verkopen en recyclen

Van je oude GSM afraken kan tegenwoordig op veel manieren. Zo kun je het toestel makkelijk op Marktplaats zetten, of gewoon in de la leggen omdat je denkt dat deze toch niets meer waard is. Niets is echter minder waar. Zelfs een defecte GSM is nog wel een paar tientjes waard doordat in het toestel hoogwaardige grondstoffen als goud verwerkt zitten. Laat je oude toestel dus niet zomaar liggen, maar lever je oude toestel in.

Met het inleveren van een oude GSM is de kans zeer groot (90%) dat het toestel (eventueel in een ontwikkelingsland) een tweede leven wordt ingeblazen na een eventuele reparatie. Op deze manier draag je met het inleveren van een oud toestel bij aan de recycling van de gebruikte GSM, en gaan er geen kostbare grondstoffen verloren.

Een groot voordeel van het inleveren van je oude GSM is uiteraard dat het weinig tijd en moeite in beslag neemt. In tegenstelling tot een verkoop op Marktplaats hoeft er hier geen advertentie geplaatst te worden, niet onderhandelt te worden, geen foto’s gemaakt te worden enz. Het toestel kun je simpelweg opsturen naar een opkoper naar keuze. Na ontvangst wordt het toestel vervolgens gekeurd, en betaald.

Wanneer jouw oude GSM niet meer gerecycled kan worden (10% van de toestellen) zal deze worden doorgestuurd naar een demontage bedrijf dat gespecialiseerd is in mobiele telefonie. Dit bedrijf zal vervolgens het toestel ontdoen van waardevolle onderdelen (zoals koper en goud), en de overige onderdelen van het toestel op een verantwoorde manier hergebruiken.

Kortom: redenen genoeg om je oude GSM niet in de la te laten vergaan!